סימנים לחרדה

חרדה נחשבת כיום לאחת מהתופעות הנפש הנפוצות ביותר של המאה ה 21, ועשויה לגרום לתחושות קשות אשר יפגעו באופן משמעותי באיכות החיים. כיצד נזהה סימני חרדה וכיצד ניתן לטפל? להלן הפרטים

חרדה – תופעה נפשית נפוצה במאה ה 21

חרדה היא למעשה מצב נפשי אשר יכול להיות גם פסיכולוגי וגם פיזיולוגי, כתוצאה ממחשבות כי משהו רע עשוי להתרחש בכל רגע, או בעתיד. חשוב לזכור כי מדובר בתופעה אשר עשויה להתרחש בכל גיל ובאופן מפתיע לחלוטין, כאשר רבים אינם מודעים לעובדה כי חרדה יכולה להיות מודעת או לא. במידה והחרדה איננה מטופלת, היא עשויה לגרום להשלכות משמעותיות על איכות החיים, וזאת בשל העובדה כי רבים מדווחים על תחושה של חוסר אונים, חוסר יכולת לצאת מהמיטה, דיכאון אשר נלווה לחרדה וכן תסמינים פיזיולוגים כתוצאה מהחרדה אשר נעים על הסקאלה של זיעה מוגברת, תחושה מואצת של דפיקות לב ולעיתים גם התעלפות, אולם מדובר במקרים נדירים אשר מתרחשים רק במידה ומדובר בהתקף חרדה משמעותי. אולם, קיימת תופעה נרחבת בה רבים אינם מודעים לעובדה כי הם סובלים מחרדה, מתוך חוסר הבנה של הסימנים. חשוב לציין בנקודה זו כי חרדה יכולה להיות חרדה חברתית, חרדה קיומית או חרדת בחינות, ולכן חשוב לעלות על הסימנים בזמן כמו גם לטפל בהם בהקדם. מהם הסימנים לחרדה? פרופסור לאון גרינהוס אשר נחשב לאחד הפסיכיאטרים המובילים בישראל מציג סימנים אשר יאפשרו לכם להבין האם אתם או בן משפחתם סובל מחרדה.

מהם הסימנים של חרדה?

סימנים של חרדה יכולים להתחלק לסימנים פיזיולוגים וסימנים נפשיים, כפי שנפרט כעת:

  • סימנים פיזיולוגים – ישנם סימנים פיזיולוגים אשר מעידים כי מדובר בחרדה. הסימנים יכולים להיות תחושה דפיקות לב מהירות במיוחד עד לכדי תחושה כי אנו עומדים לחטוף התקף לב, זיעה קרה אשר מתגברת עם הזמן, בחילות והקאות, תחושה של קוצר נשימה, מתן שתן או צואה מוגבר, רעידות ותחושה של התעלפות, חוסר תאבון או אכילה מוגברת, אשר נפוצה מאוד במקרים בהם קיימת חרדה חברתית. לרוב, מדובר בסימנים אשר עשויים להידמות למקרים רפואיים אמיתיים, אולם חשוב לדעת כי במקרים רבים מדובר למעשה בחרדה, ולא בבעיה רפואית אשר מצריכה פנייה למיון.
  • סימנים פסיכולוגים – חרדה יכולה להתבטא במספר סימנים פסיכולוגים אשר כוללים תחושת חוסר מנוחה, מחשבות טורדניות ושלילות, תחושות של פאניקה כתוצאה ממחשבות על העתיד לבוא, חוסר יכולת לצאת מהמיטה או להיות בקרבת אנשים קרובים או רחוקים, עצבנות, חוסר ביטחון מוגבר ולעיתים גם הסתגרות.

כיצד ניתן לטפל בתסמינים של חרדה?

חשוב לציין כי כל אדם חווה אחרת חרדה, כאשר רבים אינם מודעים לכך כי הם סובלים מחרדות כתוצאה מאי מודעות או אי יכולת להצביע על הבעיה אשר גורמת להם לחרדה. לכן, במידה ועניתם על הקריטריונים אותם ציינו לעיל, ישנה חשיבות להתקשרות עם פסיכיאטר אשר יבנה בעבורכם תכנית טיפול בחרדה, וזאת על מנת שתוכלו לחזור לחייכם התקינים ולהתמודד עם החרדה בחיי היום יום. זכרו כי חרדה היא תופעה נפוצה מאוד אשר עשויה להתרחש בכל עת, ולכן חשוב לעבור טיפול בחרדה בזמן בכדי למנוע הפרעות נוספות אשר יקשו על מהלך חייכם התקין.

כתיבת תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.