איך יודעים מתי ללכת לטיפול בדיכאון

דיכאון הינו מצב נפשי אשר משפיע ישירות על התפקוד הפיזי שלנו ונחשב כמחלה מאד מסוכנת עבור נשים, גברים וילדים כאחד.  מצב סטטי שכזה, ללא טיפול ראוי עלול להוביל להשלכות קריטיות בדרגות שונות מבעיות פסיכולוגיות ועד נטיות אובדניות וביצוע התאבדות בפועל במקרים קיצוניים ביותר.

מצבים כמו בכי, מתח ולחץ לפני בדיקות רפואיות או ללא קשר אליהן, דפיקות לב מואצות, פאניקה ובעיות בשינה מצביעים על בעיה נפשי אשר מתהווה. אם אתם מודעים לשינוי הקיצוני החל בכם או לחילופין קרוביכם, חשוב מאד שידאגו שתקבלו בהקדם טיפול בדיכאון בשלבים הראשונים של החשיפה ולא להזניח או לזלזל בסיטואציה כזאת.

 

גילוי הדיכאון בהיריון

רוב הנשים שכבר עברו הריונות, ללא קשר לגילן, מודעות באופן כללי לתופעת הדיכאון במהלך ההיריון ואלו מהן הנמצאות בסביבתה של הבחורה ההריונית כל יום במשך שעות רבות שמות לב להתנהגות הקיצונית שלה שמעוררת בהן חשד שמשהו אינו כשורה . בדרך כלל מדובר בחברות, קולגות לעבודה ובנות משפחה . הן אלו שמדרבנות את הנשים הללו להגיע לרופא פסיכיאטר שיאבחן את מצבן ויעניק להן טיפול בדיכאון.

ההיריון והחששות הנלוות אליו

אצל רוב הנשים ההיריון עובר בהתרגשות רבה, הן מתפקדות בו כרגיל ומצפות בדריכות ליום הלידה. אך קיימות גם נשים רבות אחרות שההיריון יוצר אצלן תחושות מעורבות ובעיתיות הנובעות מסיבות רבות.

נשים שהיה להן קשה להיקלט להיריון או שחוו טיפולים, מרגישות שהן חייבות לשמור על העובר כמו בצמר גפן ולכן תחושת האחריות הרבה כבדה עליהן, הן בחרדות תמידיות דבר שעלול לגרור אותן לדיכאון במהלך ההיריון . אם בן או בת הזוג חשים שחל שינוי מהותי בצורת ההתנהלות שלה, שהיא בחששות, בוכה לעיתים קרובות ללא סיבה, רצוי מאד שהיא תפנה לקבלת טיפול בדיכאון היריון.

נשים שחוו עליות ובעיקר מורדות ביחסים הזוגיים שלהם טרם הכניסה להיריון ועברו משברים נפשיים התוספת של ההיריון מכבידה עליהן מראש ומקשה עליהן מאד. התחושות הלא טובות, הבחילות וההקאות, ההליכה התכופה לעריכת בדיקות רפואיות מלחיצה אותן וגורמת להן לשקוע אט אט במרה שחורה. מי שקרוב להריונית ושם לה לשינויים הלא צפויים בהתנהלותה, מומלץ שישוחח אתה או ילך אתה לרופא מקצועי כדי שהיא תקבל טיפול בדיכאון היריון בשלב המוקדם ביותר של ההיריון.

קיימות סיבות רבות הגורמות לנשים לשקוע בדיכאון דווקא בהיריון שזו תקופה של התחדשות והרחבת המשפחה. גורמים מהעבר כמו פגיעה מינית, יחסים בין בני הזוג, החסר של קרוב משפחה כמו אימא שאינה מלווה את בתה במהלך ההיריון ועוד. בנוסף לכך קיים החשש הטבעי מהלידה עצמה, מהכאבים מהמהלך עצמו שעלול גם להסתיים בדרך לא טבעית ובעייתית.

גם אם הכול יעבור בשלום, ממתינה לאם הצעירה תקופה לא פשוטה הכרוכה בקימה בלילות, טיפול אינטנסיבי ביילוד יום ולילה, דאגה לכל מחסורו, הנקה, התמודדות עם מצבי בכי שלו ועוד.

המחשבות הרבות המתרוצצות במוחה של האישה ההריונית לאורך כל היום והלילה אינם נותנים לה מנוח. היא בפחדים רציניים לקראת הלא נודע וחושבת שלא תהיה מסוגלת לעבור תהליך כה מורכב כשרוב האחריות מוטלת על כתפיה.

מי ששומע אותה וחש בשוני בהתנהגותה מול נשים אחרות וגם האישה ההריונית בעצמה שרואה שחברותיה אינן מצויות במצב דומה לשלה, כי הן מחייכות ושמחות בחלקן, רצוי שתגיע לרופא בהקדם כדי לקבל טיפול בדיכאון היריון כדי להקל עליה ולאפשר לה המשך היריון תקין והרבה יותר רגוע.

מצבים כמו בכי, מתח ולחץ לפני בדיקות רפואיות או ללא קשר אליהן, דפיקות לב מואצות, פאניקה ובעיות בשינה מצביעים על בעיה נפשי המתהווה במהלך ההיריון. אם היא מודעת לשינוי הקיצוני החל בה או לחילופין קרוביה, חשוב מאד שידאגו שהיא תקבל בהקדם טיפול בדיכאון היריון בשלבים הראשונים של ההיריון כך שזה לא יימשך לאורך כל תשעת החודשים.

כתיבת תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.