אבחון פסיכודידקקטי

קיימים היום שני ערוצים מרכזיים אשר מעודדים הפניה לאבחון. הערוץ הראשון הוא ההורים אשר שמים לב שעם ילדם או ילדתם יש בעיה כזו או אחרת והערוץ השני הוא מערכת החינוך: מורה או גננת ששמים לב כי אותו תלמיד סובל מבעיות תקשורת, הפרעות התנהגות, קושי בלימודים וכדומה כאשר השלב הבא יהיה התערבות חיצונית לרוב על ידי ביצוע אבחון ממנו ניתן יהיה להמשיך הלאה ולבנות תכנית שתסייע לנו לטפל בבעיה ולהתגבר עליה.

 

טיפול פסיכודידקטי הוא שילוב בין טיפול פסיכולוגי  לטיפול דידקטי הבוחן את היכולות הלימודיות של התלמיד. מדובר באבחון בו מתבצעת הערכה של היכולות השכליות של הילד לצד התייחסות לגורמים פסיכולוגיים רגשיים במטרה לקבל תמונה כוללת ולהבין ממה נובעות בעיות כמו בעיות חברתיות, בעיות תקשורת, קשיים בלימודים וכדומה.

 

איך מבצעים אבחון פסיכודידקטי ?

אבחון פסיכודידקטי חייב להתבצע על ידי בעל מקצוע או במכון מקצועי מוסמך. האבחון יכול להתבצע בביתו של הילד או באותו מקום מקצועי.

 

האבחון בודק האם קיימות לקויות למידה ובמידה וכן מה המקור שלהן, בעזרתו ניתן להבחין בתהליכי למידה של הילד ולהציע תכנית בהתאם למה שנמצא באבחון. השלב הראשון של האבחון הפסיכודידקטי כולל מילוי שאלונים על ידי ההורים והמורים של הילד. אם מדובר בתלמיד חטיבה או תיכון, גם הוא ממלא שאלונים מסוגים שונים. השלב הבא כולל שיחה של ההורים עם הפסיכולוגית ואז עוברים לשלב האבחון הפסיכולוגי והאבחון הדידקטי. כאמור, האבחון הפסיכולוגי בא לבדוק נושאים רגשיים אצל הילד בעוד החלק הדידקטי בודק נושאים לימודיים ויכולות למידה במטרה לאבחון בעיות קשב ולימוד, קושי בריכוז, קושי בהבנת הנקרא, בכתיבה וכדומה. בסיום מגבשים מסקנות ומגישים להורים את דוח האבחון במטרה שתתבצע התאמה לימודית מחודשת ובמידה וצריך גם מפנים לגורמים מקצועיים להמשך טיפול.

 

מתי נצטרך אבחון פסיכודידקטי?

קיימים מספר מצבים בולטים בהם מומלץ יהיה לגשת לאבחון פסיכודידקטי. כאשר רוצים להבין בצורה נרחבת את הסיבות והמקורות שבגללן הילד מתקשה בלימודים או כאשר חושבים כי קיימות סיבות רגשיות המשפיעות על הילד ומקשות עליו את התפקוד במערכת החינוכית ומונעות ממנו להשתלב בצורה אופטימלית. גם במצבים שצריך לבצע התאמה בבחינות הבגרות כדי להקל על הילד ניתן לבצע אבחון מהסוג הזה. אבחון זה מתאים גם לילדים הנמצאים לפני ועדת שילוב במטרה שיוכלו לקבל תגבור בבית הספר או לצורך ועד השמה לשילוב במסגרת מתאימה.

כתיבת תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.