מתי פונים לטיפול?

מי שהיה בטוח שהחיים הם הליכה ארוכה בפארק, טעה שכן במהלכם אנו נתקלים בלא מעט קשיים איתם עלינו להתמודד. זה יכול להיות פרידה קשה מבן או בת זוג או אדם אחר אשר יקר לליבנו, זה יכול להיות קושי בניהול יחסים, קושי בגידול הילדים, קושי שפקד אותנו פתאום מכל מיני סיבות, זה יכול להיות משבר כלכלי עמוק, פחד מתהליך או תוצאה איתם עלינו להתמודד, מחלה קשה שפקדה אותנו או מישהו שקרוב לנו, זה יכול להיות כל דבר.

השאלה היא איך נדע לעשות את ההפרדה בין מצבים איתם אנו מסוגלים להתמודד לבד, לחוות את הקושי או הכאב ולהמשיך הלאה לבין סיטואציות הדורשות מאיתנו לפנות לטיפול מקצועי.

אז יש כמה דרכים שיסייעו לכם להבין מתי פונים לטיפול. ראשית כל חשוב להבין שטיפול פסיכולוגי מטרתו לזהות קשיים רגשיים במטרה לסייע לנו להתגבר עליהם בקלות. יש הבדל ניכר בין טיפול פסיכולוגי לטיפול קוגנטיבי ולכן חשוב לעשות התאמה בין המטופל, למצב בו הוא נמצא וכמובן למטפל. התאמה שכזו תאפשר ליצור מצב של הכרה במצב, ניתוח שלו והתקדמות למקום אחר, טוב יותר.

  1. זמן – כמה זמן אתם חשים את הקושי אותו אתם חשים ועד כמה הוא מגביל אתכם בהתנהלות שלכם, עד כמה הוא מעסיק אתכם, עד כמה הוא משאיר אתכם תקועים. אם לא מדובר במשבר קצר וחולף אלא משהו שהשתקע בחייכם, משהו שמונע מכם להמשיך קדימה מומלץ מאוד לפנות לטיפול.
  2. יצירת הזדמנות חדשה- אם אתם מרגישים אבודים, מרגישים שהעצב או החרדה – פחד השתלטו על חייכם, טיפול פסיכולוגי יכול ליצור עבורכם הזדמנויות חדשות ולסייע לכם להמשיך הלאה, להתגבר על המשבר.

היופי בטיפול הוא בכך שהמטופל והמטפל יכולים ליצור קשר שהוא מאוד עמוק ומיוחד, משהו שמאוד קשה ליצור אותו בחיי היומיום שלנו ולהתבונן ביחד בצורה הכי עמוקה שאפשר בחייו של המטופל.

אז נכון, כשמתלבטים האם לפנות לטיפול מקצועי עולות לא מעט שאלות כמו למשל האם הבעיה שלי בכלל מתאימה לטיפול פסיכולוגי, עד כמה הטיפול באמת יכול לעזור לי, האם המטפל או המטפלת יתאימו לי, עד כמה אני מסוגל להיחשף בפני אדם זר ועוד. נקודת ההתחלה היא לחפש תשובות אמיתיות, כאלה שיעזרו למטופל לחיות עם עצמו יותר בשלום ולהתמודד עם הקושי באופן שלא חשב שהוא מסוגל להתמודד.

כתיבת תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.